30 november 2021

Waarom lichtkoepels nog altijd zo populair zijn

1 min read
Lichtkoepels

Er zijn veel manieren om meer licht in je huis te krijgen maar weinig zijn zo effectief als lichtkoepels. Deze bijzondere dakramen functioneren op veel manieren waardoor je meerdere problemen tegelijk oplost en ook nog met een mooi en charmant resultaat. 

De lichtkoepel verzorgt in ieder geval de volgende dingen:

  • je kunt het dak makkelijk betreden
  • meer licht in je huis
  • een extra brand route
  • ventilatie in je woning
  • charme aan de ruimte
Lichtkoepels

Het dak op

Een belangrijke reden voor veel mensen om een lichtkoepel te plaatsen is om het dak op te kunnen gaan. Dat kan zijn voor een jaarlijkse dakinspectie, voor een permanente vluchtroute of voor het toegang toe een dakterras. In combinatie met een ladder of een trap kan dat het dak worden betreden. Een dakluik is niet lichtdoorlatend maar een dakbetreding met een lichtkoepel laat uiteraard wel licht door waardoor extra daglicht in het trappenhuis of de gang verspreid wordt.

Lichtkoepels

Meer licht en charme

Natuurlijk zorgt een lichtkoepel voor meer licht in de woning en dat is prettig maar het staat ook heel charmant. Een dakraam heeft iets speciaals dat andere ramen niet kunnen evenaren. Het brengt een moderne maar toch ook warme uitstraling aan je woning. Je energierekening is bovendien lekker laag want je hoeft minder vaak de lampen aan te zetten in de winter. Een dakraam zorgt voor meer natuurlijk licht dan een regulier raam en is dus een duurzame investering voor je woning.