16 januari 2022

Voordelige culturele vakantie

2 min read

Vorig jaar wilde mijn man graag een keer een culturele vakantie boeken. We gaan meestal naar dezelfde camping in Frankrijk maar we hadden een financiële meevaller gehad en we wilden altijd al eens wat verder weg. Tot dat moment hadden we daar geen budget voor, maar vorig jaar ineens wel. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen. De bestemming was al snel gekozen: Egypte. Toen begon de voorpret pas echt. Het regelen van je vakantie is de helft van de lol, dus zijn we op tijd begonnen. We dachten aan een vroegboekactie, maar een vriendin van ons wees ons op een goedkope last minute Egypte. Zo konden we flink besparen op onze vliegtickets en was het mogelijk een paar dagen langer in Egypte te blijven. We zijn bijzonder voordelig op vakantie geweest, naar een prachtig land met een ongeëvenaarde cultuur. 

Tips reizen naar Egypte

We hebben ons natuurlijk van tevoren goed ingelezen en wisten waar we naartoe wilden. We brachten een bezoek aan de piramides van Gizeh, de Vallei der Koningen en de Dode Zee. Ik kan zeker aanraden die highlights te bekijken, ook al is het druk op deze toeristische trekpleisters. Daarnaast kun je je natuurlijk terugtrekken op rustiger plekken. Wij kozen er vaak voor in kleine dorpjes wat te gaan eten, zodat we het lokale leven konden ervaren. Daarvoor huurden we soms een auto, andere keren gingen we met een bus. Dat was goed te doen. Ik raad daarnaast aan je voor je vertrek al te verdiepen in de trekpleisters die je wilt bezoeken. Als je je inleest over de piramides en geschiedenis van Egypte is een bezoek aan dat soort plaatsen een stuk leuker. Je kunt bovendien op eigen houtje rondkijken en je hoeft niet mee met een gids. Zo bespaar je ook op de kosten.

Zonder zorgen op reis

Wij hebben vroeger veel gereisd dus we vonden het niet erg dat we af en toe moesten afzien in de hitte. Als je niet gewend bent lang en ver te reizen in een vreemd land, raad ik je aan te kiezen voor een georganiseerde groepsreis. Dan is alles geregeld en kun je terugvallen op een reisleider. Dat is toch wel prettig in een land waar je de taal niet machtig bent. Wij vonden het een waar avontuur om alles zelf te regelen en te doen, maar dat moet wel bij je passen.