30 november 2021

Vloercoating geschikt voor meerdere ruimtes

2 min read

Vloercoating is een geschikt product voor meerdere typen ondergronden en ruimtes. Denk hierbij aan garages, hallen, showrooms, keukens of winkelvoeren. Vloercoating bestaat uit epoxyhars welke gemakkelijk aan te brengen is met een grote roller. Anders dan een gietvloer is epoxy makkelijk zelf aan te brengen in meerdere lagen. Zonder primer kun je al aan de slag en dit maakt de vloercoating een ontzettend sterk en handig product in gebruik. Zoals je begrijpt heeft elk typen ruimte een andere ondergrond en voor al deze ruimtes is het product geschikt. Of je de vloercoating nu op beton, cement, tegels, hout of metaal aanbrengt, voor al deze ondergronden is de coating geschikt! Maar wat kun je nu precies met dit product?

Vloercoating voor een stevige vloer

De coating breng je dus gemakkelijk aan op verschillende typen ondergronden. Maar wat is nou precies het nut hiervan? Eigenlijk zijn hygiëne en slijtvast de belangrijkste eigenschappen. Door de gladde laag is de oppervlakte gemakkelijk schoon te houden. Hierdoor is reinigen een fluitje van een cent en dat is wel zo belangrijk in ruimtes zoals keukens en fabrieken. Bepaalde vloeistoffen zoals olie, vet, reinigingsmiddelen en benzine zijn gemakkelijk te verwijderen en zullen hierdoor niet verder door de vloer de grond in zakken. Daarbij is de ondervloer goed beschermd tegen krassen en slijtage en dit maakt het product geschikt voor veel verschillende ruimtes en situaties! Daarbij is vloercoating ook nog eens in veel verschillende varianten te verkrijgen.

Aanbrengen en de variaties

Vloercoating is verkrijgbaar in meerdere varianten. Denk hierbij aan de kleur, het volume en de dichtheid. Zorg voor een gelijke verdeling van de vloeistof zodat de laag vloercoating overal gelijk is. Denk van tevoren goed na aan welke afmeting je de voorkeur geeft. Zo kun je kiezen voor zijdeglans of mat en ook kun je ervoor kiezen om een antislip laag op te nemen om uitglijden te voorkomen. Zoals je leest is dit product zeer veelzijdig hetgeen het een ideaal product maakt voor gebruik in verschillende situaties. Zelf heb ik een grote garage waarin ik dit product heb aangebracht. Ik ben hier ontzettend tevreden mee en zelfs na een paar jaar lijkt de vloer nog als nieuw. Daarnaast vond ik het zeer gemakkelijk om de vloercoating zelf aan te brengen en ik zou dit dan ook aan iedereen willen aanraden. Lees je van tevoren wel goed in zodat je weet wat je doet en wat je nodig hebt. Ik weet zeker dat het dan helemaal goed zal komen!