16 januari 2022

Tips voor korting op je motorverzekering

2 min read

Iedereen wil een goedkope motorverzekering, maar wat kun je doen om je premie te verlagen? Hier zijn enkele eenvoudige tips waarmee je geld kunt besparen. Kortingen verschillen per verzekeringsmaatschappij. Het is altijd goed om te beginnen aan verschillende soorten motorverzekering vergelijken. In dtt artikel delen wij enkele van de meest gebruikelijke manieren om een ​​prijsverlaging te krijgen:

Volg een motorrijderstraining

Uiteraard is meer training volgen een geweldige manier om je rijgedrag te verbeteren, maar het kan ook helpen om je verzekeringspremies te verlagen. Sommige geavanceerde motorrijderstraning programma's kunnen jouw premies met maar liefst 20% verlagen.

Rijders die al lang hun rijbewijs hebben, kunnen als lager risico worden beschouwd. Na verloop van tijd zou jouw verzekeringspremie moeten dalen. Als je echter maar een korte tijd hebt gereden, zijn er andere opties; een verzekeringsmaatschappij zal het op prijs stellen dat je minder risico loopt op jouw motorvoertuig als je na jouw test verdere training hebt gevolgd. Een goedkopere motorverzekering kan soms slechts een korte training verwijderd zijn. En naast het besparen op jouw verzekeringspremie, zul je je waarschijnlijk ook een stuk veiliger voelen op jouw motorvoertuig.

Gebruik je garage

Een van de beste manieren om een ​​goedkope motorverzekering af te sluiten, is door jouw motor thuis te stallen. Sommige verzekeringsmaatschappijen gaan zelfs zover dat ze een niet opgeborgen motor niet dekken, terwijl anderen een extra percentage in rekening brengen bovenop jouw verzekeringspremie. Als je thuis geen garage hebt, raak dan niet in paniek, er is nog steeds een manier om dezelfde (of vergelijkbare) korting te krijgen. Als je er een binnen een straal van anderhalve kilometer van jouw huis kunt huren, kan dit de prijs van jouw polis aanzienlijk verlagen. Zorg ervoor dat je de verzekeraar vertelt dat de motor in de garage staat, maar weg van het huisadres.

Verlaag jouw jaarlijkse kilometerstand

We raden je nooit aan minder op je motor te rijden – daar leven we allemaal voor – maar als je een zeer goedkope motorverzekering wilt, is het de moeite waard om in de gaten te houden hoeveel kilometers je op je voertuig aflegt en je verzekeringsmaatschappij te laten weten bij verlengingstijd. Jouw premie wordt goedkoper naarmate jouw jaarkilometrage lager is; omdat jij en jouw motor minder op de weg zijn, word je geacht minder verzekeringsrisico te zijn.

Vergeet niet om eerlijk te zijn wanneer je het formulier invult om jouw offerte te ontvangen – als je denkt dat je minder gaat rijden dan vorig jaar, vertel het dan aan iemand – dan profiteer je waarschijnlijk van een goedkopere motorverzekering. Wij hopen dat de drie tips voor het verlaghen van de premie op je motorverzekering je verder helpen!