30 november 2021

Start nu jouw onderneming

2 min read

Het zijn bewogen tijden. Plots zaten over de hele wereld mensen met verschillende functies uit verschillende beroepstakken volledig zonder baan en daarmee zonder inkomsten. Voor de een is dit een grotere klap dan voor de ander. Maar met name als je de kostwinner bent van je huishouden, huur te betalen hebt, en er eten op tafel moet komen voor bijvoorbeeld kinderen, wordt het al snel een groot probleem als je je baan verliest, met geen zicht op de toekomst. Inmiddels zijn er maatregelen versoepeld en kunnen sommigen weer snel aan het werk, maar voor velen heeft de coronacrisis langdurige effecten. Gelukkig is er altijd licht aan het einde van de tunnel. Ondanks dat je er misschien nog nooit bij stil hebt gestaan, is het makkelijker dan ooit om naast je carriere een kleine zij-onderneming te beginnen vanuit huis. 

Maak van je hobby je werk

Het kan van alles zijn. Breien, borduren, haken, schilderen, beeldhouwen, tekenen, sieraden maken. Een creatieve geest heeft iedereen, ook al is deze misschien niet bij iedereen even ver ontwikkeld. Maar met een beetje dedicatie en heel veel tijd, die je nu gelukkig hebt in overvloed, kun je de mooiste dingen maken. Vanwege de invloeden van technologie en internet is het makkelijker dan ooit om hier een publiek voor te vinden. 

Gebruik social media

Om geld te kunnen verdienen met je hobby heb je mensen nodig die je spullen willen kopen. Om hiervoor te zorgen, moet je zorgen dat mensen je product in de eerste instantie te zien krijgen: iets wat vroeger al snel een probleem kon vormen. Gelukkig kan iedereen tegenwoordig aan zelf-adverteren doen via social media zoals Facebook, Instagram, en Twitter. Met tips en trucs die overal op internet te vinden zijn heb je binnen no time genoeg volgers om geinteresserden te krijgen, en dan kun je al snel makkelijk een zakcentje bijverdienen in deze tijden.

Praktische zaken

Naast het creatieve proces en het adverteren komen er nog meer praktische zaken bij zoiets kijken. Zo moet je bijvoorbeeld bij grote interesse ineens een hoop pakketten verzenden. Een pakket verzenden kan gelukkig gemakkelijk via bedrijven als Boek Uw Zending. Je vult in wat je nodig hebt en krijgt direct een offerte. Zo kun jij ervoor zorgen dat je snel en gemakkelijk je producten verzend, want een tevreden klant komt altijd terug! Wie weet vind je een nieuwe hobby in de boekhouding van jouw thuis-onderneming en opent het nog meer opties voor de toekomst van jouw carriere.