30 november 2021

Kan ik beter een rollator kopen of huren?

2 min read

Ouder worden is niet altijd makkelijk. Vroeg of laat hebben mensen een rollator nodig. Helaas wordt de rollator niet meer vergoed door de zorgverzekeraar sinds 2011. Velen vragen zich daarom af of het verstandig is om een rollator te kopen of om er een te huren. In deze blog vertellen we meer over de verschillende soorten rollators en de voordelen van een rollator kopen of huren.

 

Voordelen van een rollator

Een rollator maakt lopen weer een stuk eenvoudiger en juist doordat het makkelijker is bent u eerder  geneigd om te bewegen. De rollator geeft letterlijk steun bij het wandelen en heeft voldoende opbergruimte om een boodschap in kwijt te kunnen. Met dank aan de rollator blijven mensen langer zelfstandig en het is natuurlijk wel zo fijn als je zelf dingen kunt blijven doen. Denk aan een boodschap, het bezoeken van vrienden of familie of gewoon genieten van de buitenlucht tijdens een wandeling. Mocht je moe worden van het lopen? Dan hoeft u niet te wachten totdat u een bankje tegenkomt, want op de rollator kunt u ook even zitten om uit te rusten. 

 

Voordelen van een opvouwbare rollator

Een opvouwbare rollator is een populaire rollator. Je kunt de rollator namelijk makkelijk kwijt in huis en mocht u een dagje weg gaan met gezelschap past het makkelijk in de auto. 

 

Zijn er dan ook nadelen aan een rollator?

Als je kijkt naar het gebruiksdoeleinde zijn er alleen maar voordelen aan een rollator: makkelijk bewegen, uitrusten wanneer nodig en je kunt genoeg spullen meenemen. Het enige nadeel aan een rollator is dat mensen het vaak in een hokje plaatsen. Ook veel mensen willen er niet aan geloven, maar wij kunnen alleen maar zeggen: Doe het wel en je merkt vanzelf hoeveel plezier je ervan gaat hebben. 

 

Rollator kopen

Als je benieuwd bent naar het antwoord op de vraag kan ik een rollator beter kopen of huren? Dan is het het antwoord dat je met huren veel duurder uit bent. Veel bedrijven vragen voor het huren van een rollator ongeveer €70 à €80 per maand met een borg van ongeveer €30. Dit betaal je voor de meest simpele variant. Een simpele rollator kopen kunt u al doen vanaf €180. Als u eenmaal achter een rollator loopt, dan heeft u deze wel jaren nodig. 

 

Als u een rollator gaat kopen let dan op de volgende aspecten:

  • Wat voor soort rollator heb ik nodig? Een lichtgewicht, opvouwbaar, boodschappenrollator etc.

  • Wat is de maximale prijs dat ik hieraan wil uitgeven?

  • Soort banden

  • Gebruikersgewicht

  • Jouw lengte 

  • Het totale gewicht van de rollator

  • De kleur van de rollator

  • Eventueel het merk van de rollator