30 november 2021

Jouw eigen beleggersprofiel beginnen?

2 min read

Het toetreden op de markt van beleggen is een stuk toegankelijker dan mensen soms denken. De gedachte dat je jaren op Wall Street moet hebben gewerkt om rendement met jouw ingekochte aandelen te behalen zou hedendaags toch moeten verdwijnen. Toch lijkt dit nog niet overal het geval te zijn. De gewone mens met wat extra spaargeld dat alleen maar stof aan het vangen is op de spaarrekening kan er dan ook voor kiezen om eens gebruik te maken van dat geld. Door het te investeren is de kans namelijk aanwezig dat je nog wat geld kan verdienen met dat spaargeld. De rente bij de spaarrekening is tegenwoordig de moeite niet meer, dus het is niet onverstandig om misschien ook eens en poging te wagen. Houd er wel rekening mee dat er altijd een risico is bij het beleggen van jouw geld. 

Beleggersprofiel 

Om te beginnen met beleggen is het wel belangrijk om eerst een volledig beleggersprofiel aan te maken. Via dit profiel zal jij vervolgens kunnen beginnen met het beleggen. Op het beleggersprofiel kan je vooral op een overzichtelijke wijze de eventuele risico’s van het beleggen zien. Er kan dan ook gekozen worden voor een bepaalde methode in he profiel. Zo kan je veel risico nemen met jouw inleg en dat zal er dan ook voor gaan zorgen dat er een hoog rendement behaald kan worden. Aan de andere kant is het ook mogelijk om het geld op een voorzichtigere manier te beleggen. Het rendement zal dan uiteraard wat lager zijn, maar de kans dat jij jouw geld zal verliezen is in dat geval ook minimaal. Het ligt er dus maar net aan naar welk beleggersprofiel jouw voorkeur uitgaat.

Beleggen 

Wanneer jij dan eenmaal voor een strategie bij het profiel hebt gekozen, is het de hoogste tijd om zelf te gaan beginnen met beleggen. Hiervoor zal je wel eerst een account moeten gaan aanmaken bij een broker. Op deze manier zal jij dan de aandelen kunnen gaan aanschaffen. Voor het aanmaken van het account moet er informatie ingevuld worden en vervolgens is het noodzakelijk om naar jouw online wallet te gaan. In deze wallet zal je namelijk het geld gaan storten waarmee jij zal gaan beleggen. Het geld in de wallet wordt vervolgens gebruikt tijdens het beleggen en wanneer jij er dus voor kiest om bepaalde aandelen aan te schaffen, zal dat gedaan worden met de online wallet. Zo kan jij ook met jouw eigen beleggersprofiel aan de slag gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *