30 november 2021

Inzetbaarheid van een verreiker

2 min read

Verreikers zijn er in allerlei soorten en maten. Hierbij kan het gaan om afstand die de verreiker kan afleggen en/of het maximum gewicht dat de verreiker aankan. Ook zit er een verschil in prijs. Een verreiker met middelmatige reikafstand heeft vaak een lagere prijs dan een verreiker met een grote reikafstand. Het ligt aan het gebruik welke soort goed is voor jouw. In deze blog worden een aantal voorbeelden gegeven voor het gebruik van een verreiker. Het doel hiervan is om een potentiele koper beter te kunnen begeleiden.

Agrarisch

Verreikers zijn uitgerust met een telescooparm. Op deze telescooparm kunnen verschillende soorten opzetstukken worden bevestigd. Dit maakt een verreiker een stuk gereedschap dat zeer breed kan worden ingezet. Als eerst onderdeel behandelden we de agrarische sector. In de agrarische sector kan een verreiker dankzij haar telescooparm ook worden ingezet als trekker. Dit betekent dat er allerlei soorten apparatuur kunnen worden bevestigd aan de verreiker.

Industrieel

In de industrie is een verreiker ook een veelvoorkomend onderdeel. Uiteraard wordt deze niet alleen gebruik voor het pakken van materialen van hoge stellingen. Dit is natuurlijk wel één van de meest gebruiker/voorkomende gebruiken van een verreiker. Naast dit voorbeeld kan een verreiker ook materialen verslepen dankzij haar grote kracht.

Bouwwereld

Een verreiker kan worden vergeleken met een vorkheftruck. Er zit een groot verschil tussen deze twee die de verreiker in de bouwwereld breder inzetbaar maakt. Hetzelfde geldt tevens voor de agrarische en de industriële sector. Een verreiker kan worden ingezet op ruw terrein. Dit is bij een vorkheftruck meestal niet het geval. Ook is het bereik groter. Dit is nuttig in de bouwwereld. Om materialen hoog in een gebouw te krijgen zonder sjouwwerk of het gebruik van een lift, kan een verreiker de uitkomst bieden. Ook op de grond is de verreiker te gebruiker. Doordat de inzetbaarheid ook mogelijk is op ruw terrein kan er met een verreiker grond worden verzet. Uiteraard is dit niet zo efficiënt als machines die hierin zijn gespecialiseerd, maar het werk wordt wel gedaan. Dit kan vooral handig zijn voor bijvoorbeeld een kleine aannemer die een achtertuin gaat verbouwen. Kleine bedrijven hebben vaak niet alle machines tot hun beschikking. De brede inzetbaarheid van een verreiker kan dit tekort wegnemen/verminderen en ervoor zorgen dat de aannemer toch zijn of haar werk kan doen. Kortom, bij grotere bedrijven is het, wanneer mogelijk, natuurlijk het best om alle machines aan te schaffen. Wanneer dit niet mogelijk is biedt de verreiker een brede oplossing.