30 november 2021

Ga jij je boeiboord vervangen? Dit moet je weten!

2 min read

Boeiboorden zijn ontzettend belangrijke onderdelen van het dak en de gevel. Een boeiboord zorgt er namelijk voor dat wind en regen niet tussen je dakpannen (of andere soort dakbedekking) en je gevel terechtkomen. Ook helpt een boeiboord (mensen noemen boeiboorden ook wel windveren of boeidelen) bij het isoleren van het huis. Je kunt boeiboorden vinden in tal van soorten en maten. Ze zien er vaak goed uit en maken je woning helemaal af. Vaak zien mensen in de lente dat een boeiboord vervangen moet worden. Dit komt vaak voor door de hevige weersomstandigheden waar een boeiboord ‘s winters aan blootgesteld wordt. Een veelvoorkomend probleem bij boeiboorden is het optreden van houtrot. Wanneer er houtrot optreedt bij je boeiboord, is het belangrijk om het boeiboord tijdig te gaan vervangen. Maar waar moet je op letten als je het boeiboord wil vervangen? Dat lees je in dit artikel! 

 

Waarom moet ik mijn boeiboord vervangen? 

Als je ziet dat je verrotte boeiboorden hebt of dat ze wel erg oud zijn, dan is het van groot belang dat je deze tijdig gaat of laat vervangen. Doe je dit niet? Dan kun je bij regen te maken krijgen met waterschade, wat weer grote kosten met zich mee brengt. Dit kun je gemakkelijk voor zijn door het boeibord tijdig te vervangen. 

 

Welk materiaal boeibord moet ik kiezen?

Als je een boeiboord gaat (laten) plaatsen of vervangen, dan heb je hierbij de mogelijkheid om te kiezen uit zeer diverse materialen, soorten en kleuren. Zo kun je er gemakkelijk voor zorgen dat het boeiboord goed past bij het uiterlijk van je woning. Je doet er goed aan om te kijken naar een boeiboord hout met een hoge duurzaamheidsklasse, of van andere duurzame materialen die wel tegen een stootje kunnen. 

 

Kan ik mijn boeiboord zelf plaatsen of vervangen?

Het plaatsen of vervangen van een boeiboord is een klus die je op grote hoogte uit moet voeren. Als je niet goed weet wat je aan het doen bent, is het werken op grote hoogten natuurlijk erg gevaarlijk. Daarnaast is het bij het plaatsen van een boeiboord erg belangrijk dat je dit op de juiste manier uitvoert en bevestigt, anders vraag je gewoon om problemen. Je kunt een boeiboord dus wel zelf plaatsen of vervangen als je héél zeker bent van je zaak. Twijfel je of het werken op grote hoogte iets voor jou is, of ben je gewoon niet zo handig en kan het zijn dat je het boeiboord verkeerd gaat bevestigen? Zorg dan dat je het plaatsen overlaat aan een professional. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *