30 november 2021

4 redenen om in 2020 een nieuwe tv te kopen

2 min read

 

Is dit een goed moment om in 2020 een nieuwe tv te kopen? Als er een apparaat in je huis is dat meer wordt gebruikt en mogelijk gebreken vertoont tijdens het thuisbestellen, is het je tv wel. Hoewel je misschien een geweldige tv in één kamer hebt, is de kans groot dat kinderen of andere volwassenen in je huis de grenzen van de rest van de tv's in je huis testen. Met meer tijd besteed aan het kijken naar onze tv's, is dit ook een goed moment om te overwegen om te upgraden naar een 4K-tv. En wellicht ook tijd om een gloednieuwe TV beugel erbij te bestellen, voor nog meer kijkplezier thuis!

Hierbij een aantal de redenen waarom je nu in 2020 een nieuwe tv moet kopen: koop voor een beter beeld en HDR, koop voor een betere Smart TV, koop voor nieuwe functies, koop nu als je een goede deal vindt.

Als je nog steeds kijkt in 1080P of op een oude 4K-tv, mis je waarschijnlijk HDR, wat het grote voordeel is van het kopen van een 4K-tv in 2020. HDR, High Dynamic Range, is de naam van de functie die enorme kwaliteit betere kleuren op jouw tv levert. Hoewel je in de meeste winkels niet kunt bladeren, kun je in 2020 nog steeds een nieuwe tv kopen, zelfs met winkelbeperkingen.

Betere kwaliteit en HDR

De grootste reden om in 2020 een nieuwe tv te kopen is voor een beter beeld en voor HDR. Hoewel je de hogere resolutie misschien niet meteen opmerkt, merk je heldere, krachtigere kleuren en op de meeste sets diepere, donkerdere zwarttinten. Nieuwere tv's gebruiken betere achtergrondverlichtingstechnologie met meer lokale dimzones.

HDR is beschikbaar op 4K-inhoud en werkt met sommige games die op oudere systemen met 1080P worden gespeeld. Om inhoud in 4K HDR te bekijken, moet je kijken naar de ingebouwde apps op de tv of je moet een streamingapparaat kopen dat 4K en HDR ondersteunt. Smart-tv's zijn veel beter dan drie tot vijf jaar geleden. Als jouw huidige tv ouder is en je graag de ingebouwde functies gebruikt in plaats van een ander apparaat aan te sluiten, kun je overwegen om in 2020 een nieuwe tv te kopen.

Nieuwe TV features

Wanneer je een nieuwe tv koopt, krijg je ook nieuwe functies die je mogelijk niet op jouw oudere modellen hebt gevonden. Dit kan zo eenvoudig zijn als ondersteuning voor HDMI ARC, wat het veel gebruikt maakt om een ​​soundbar aan te sluiten en te integreren in de bediening van de tv. We zien ook de integratie van Chromecast en AirPlay 2. Met deze functies kun je je telefoon spiegelen van een film op je tv afspelen vanaf je telefoon zonder iets speciaals met je tv te verbinden.